Publikasjoner

Motmakt: Teori & Praksis

Motmakt: Teori & Praksis presenterer Motmakts politikk gjennom personlige historierer, faktabokser, illustrasjoner og bilder. Første bok ble gitt ut høsten 2010. Vi har også et studiehefte om kapitalismens grunnleggende kjennetegn og et om fremmedgjøring. Vi holder jevnlig studiesirkler og åpne møter hvor vi diskuterer temaene du finner her.

Motmakt: Teori og Praksis - Kapitalismen

Kapitalismen

Det første bindet i trilogien er en introduksjon til kapitalismen. Dette er den ultimate bok for den som er seriøst interessert i å forstå kapitalismen, og dermed det samfunnssystemet som preger vår samtid.

Last ned PDF

Studiehefte: Grunnleggende kjennetegn

Studiehefte: Grunnleggende kjennetegn

Menneskeheten er fanget i et autoritært samfunnssystem som har en iboende destruktiv egendynamikk: kapitalismen. Kjernen i kapitalismen er økonomisk fåtallsstyre.

Last ned PDF

Studiehefte: Fremmedgjøring

Studiehefte: Fremmedgjøring

Autoritære samfunnsmessige forhold resulterer i autoritære mellommenneskelige forhold: en fremmedgjørende kultur som reduserer mange av oss til passive tilskuere i våre egne liv, og skusler bort vårt menneskelige potensiale gjennom meningsløse aktiviteter.

Last ned PDF

Når folket tar makten

Hefteserien Når folket tar makten tar for seg historiske arbeideropprør, drøfter hva som har gått galt og hva frihetlige sosialister kan lære av disse hendelsene.

Når folket tar makten: Frankrike 1968

Frankrike 1968

I mai 1968 eksploderte Frankrike. Studentaksjoner i slutten av april og starten av mai, og de voldsomme motangrepene fra CRS - opprørspolitiet - førte til kraftige reaksjoner fra befolkningen. Snart hadde ti millioner arbeidere gått ut i Frankrikes største generalstreik. Ikke stort mer enn en måned senere, ble det avholdt valg, og livet fortsatt videre, tilsynelatende normalt.

Hvordan kunne dette opprøret oppstå i situasjon hvor ingen ventet det? Hvordan kunne det forsvinne igjen, tilsynelatende like plutselig som det oppsto? Hva slags nyvinninger og hva slags begrensninger hadde opprøret? Og hva sier det oss om vår situasjon?

Last ned PDF

Når folket tar makten: Spania 1936

Spania 1936

I 1936 gjorde deler av militæret, under kontroll av fascister og konservative, opprør mot den folkevalgte spanske regjeringen. Regjeringen selv var tafatt, men folket organiserte seg øyeblikkelig. De forsvarte seg mot opprøret og omorganiserte samfunnet gjennom direkte-demokratiske råd.

Under borgerkrigen og den sosiale revolusjonen som ble gjennomført i perioden 1936-1939, klarte helt vanlige folk å ta kontroll over arbeidsplassene, nabolagene, og tilværelsene sine, og man så kimen til et helt nytt type samfunn. Allikevel endte bøndene og arbeidernes kamp i nederlag. Hvordan skjedde dette?

Last ned PDF